sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Harajukuilua ja Kyoton temppeleitä


Olen ollut liian väsynyt kirjoittamaan viimepäivien iltoina, joten tähän tulee nyt viiden päivän päivitykset :D

Keskiviikkona, torstaina, lauantaina ja sunnuntaina me kävimme Harajukussa (joinain päivinä myös Shibyassa) katselemassa millaista meininki on siellä ja shoppailemassa. Ihmisiä oli paljon ja mielenkiintoisia pikkukauppoja satoja.


Sisäänkäynti rautatieasemalta Takeshita streetille.
Sisäänkäynti illalla Takeshita streetille.

Takeshita street on se "pikkukuja", jossa nimenomaan myydään sitä erilaista japsimuotia. Vaatteita oli vaikka minkälaisia ja koot olivat aika isoja (M ja L) koska niiden kuului ola löysiä. Eli siis tämmöisillekkin palloille kyllä löytyisi vaatteita. Hiukan kalliimmissa kaupoissa oli kyllä isoja kokoja muistakin ku lögövaatteista.

Eksyimme vahingossa pikkukauppaan, jossa oli vanha mummeli toivottamassa meidät tervetulleeksi ja johdattamassa meidät vaatteiden keskelle. Selvisi, että hän tekee vaatteita hyvin monelle j-rock bändille ja että ihmisiä ympäri maailman tulee juuri hänen kauppaansa ostamaan tilaustyönä tehtyjä vaatteita. Tai vaatteita ylipäätänsä. Seinät ja katto oli vuorattu kuvista, joissa hän seisoi eri bändien jäsenten kanssa. Dir en grey oli käynyt siellä lukuisia kertoja :D ja MUCC, X Japan, Gazette yms. tunnetut bändit. Jonna ihastui "paitaan" joka MUCCun laulajalla oli yhdessä Mother-biisin musavideossa. Se oli viimeinen niin suuri koko siitä vaatteesta mitä kaupassa oli jäljellä :D Minä ihastuin huppariin, josta selvisi että se oli vähän erivärisenä (minun on enemmän musta, hänellä oli puolet mustaa ja puolet harmaata) tehty Hydelle. Noista vaatteista on hyvin vaikea ottaa kuvia, joten semmoisia ette saa :D Se mummeli muuten kehoitti minua laihduttamaan :D Kiitos tästä xD

Tuossa näkyy sen liikkeen sisäänkäynti. Se oli siis maan alla. Minun hupparini on samanlainen kuin tuossa oikealla viimeinen ennen rappusia, mutta minulla siinä on hyyyyyvin paljon enemmän mustaa.

Nätti kirsikkapuu keskellä Harajukua kukki vielä :)

KIDDY LAND -kaupan ylimmän kerroksen Hello Kitty osastoa. 
Tabi-sukat. Vasemmanpuoleiset on Jonnan ja kaksi muuta minun. Piti varmuuden vuoksi ostaa myös miesten sukat koska norsujalka.
Jonnan Kumamon -korttijuttu. Selässä on siis paikka esim SUICA (tai HSL xD) kortille.

Suomi mainittu!

Suomi mainittu taas :D ehkä söpö -vaatekauppa.

Vähän isompi McDonald's Harajukun päätiellä :D Mäkkejä tääl on enemmän ku jenkeissä, mikä kyl näkyy tääl ku joka nurkassa on yks.

Ihania jäätelöitä.

Tilattiin semmoset
Jonna löys ittelleen sopivan paidan :D
Jonnan uudet kengät ja hame, joka näkyy kyl vähän huonosti.

Ostettiin Nekotaloon meille vähän umeshua :)

---------------

Keskiviikkona kävimme Harajukun lisäksi myös Tokyo National Museum'ssa. Se oli tosi iso monirakennuksinen paikka, jossa kävimme vain siinä päärakennuksessa. Tässä pari kuvaa siitäkin. Hienoimpia juttuja ei saanut kuvata, ja ei siellä lasien läpi muutenkaan kauheasti jaksanut kuvailla.

Museon päärakennusta.

Museon pihaa ja yksi muista lukuisista rakennuksista.

Kirjoituskamojen säilytysrasia, kirjoitusalusta ja mustesäiliö.

Tosi uskottava korvajuttu samuraiasussa :D

Pelottava naamari :D

Tyyppi.

Toinen tyyppi.
---------------

Perjantaina suuntasimme kulkumme kohti Kyotoa, koska se on hyvin kaunis kaupunki lukuisine temppeleineen ja pyhäkköineen. Menemme sinne vielä maanantaina uudestaan, kun Japan Rail Passimme ovat viimeistä päivää voimassa. Menimme Hikari-luotijunalla ja matka kesti noin kolmisen tuntia. Shinkanseneissa saa syödä, joten ostimme rautatieasemalta bentot mukaamme.

Bento-kaatikon kansi.

Mussun mussun. Ei kyl ollu kauheen hyvää :D mutta ommommom, toi juoma on parasta ikinä; persikan makusta vettä <3

Pirteinä Shinkansenissa matkalla Kyotoon.

Kyoto oli sekavampi kuin Tokio, vaikka olikin pienempi. Emmekä olleet varanneet kuin vain kuutisen tuntia aikaa siellä oloon. Pääasiassa olimme Toji temppelin luona. Tässä parisataa kuvaa siis sieltä.

Sakuroita.

Lihava nro.1 poseeraa.

Lihava nro.2 poseeraa.

Yksi miljoonista kilppareista tuli tervehtimään, kun yritin houkutella karppeja paikalle.

Kivet oli kilpikonnia täynnä. Luultiin niitä ensin patsaiksi, kun ne oli niin liikkumatta :D

Sillalla poseeraamista. Tässä Jonnalla on muuten se uusi paita päällä.

Hienoa maisemaa.

Se tuli moikkaamaan :) Kun pitää jotain ääntä, esim taputtaa, niin karpit tulee ääntä kohti.

Parvi. Mustat yksilöt ei kauhean hyvin näy tuolta, niitä oli eniten.

Kivinen sydeemi :D

Poseeraamassa taas. Kaikki kuvat minusta on järjestelmäkamerassa, siksi taas Jonna on kaikisaa kuvissa :D 

Toji temppelistä kävelimme johonkin shrineen, en muista enää sen nimeä. Tässä pari kuvaa tallustelusta sinne ja sieltä paikan päältä.


Taas kilppareita :D

Sisäänkäynti jonnekin.

Jonna luuli videokuvaavansa, mutta ei me sitten osattukkaan käyttää järkkärin videokuvausta :D


Sisäänkäynti siellä shrinessa johonkin.

Oli hieno :)

Sisäänkäynnin molemmilla puolilla oli tommoset. Toisella oli suu kiinni.

Kyoto tower.
--------------

Tänäänkin tosiaan kävimme Harajukussa. Jonna osti iiiiisot kengät jostain pikkukaupasta ja minä muutaman vaatteen Forever 21 -kaupasta.  Niistä ehkä kuvia joskus myöhemmin, nyt ei pysty :D 

Kännykästäni loppui akku ja jatkan tätä kirjoittamista Jonnan kännykällä, joten jouduin nopeasti vain vippaamaan kaikki kuvat tänne enkä tässä ärsyttävässä mobiili versiossa osaa vaihtaa kuvien järjestystä.  Siksi siis nämä seuraavat kuvat tulee vähän hölmöissä kohdissa tekstiin nähden.

Kyotosta ostimme viuhkat ja Harajukusta minä ostin Totoro-syömäpuikot :)

Kävimme Shibyassa syömässä ramenia. Itse ruoasta en muistanut ottaa kuvaa :D

Näimme kun jotain tv-ohjelmaa kuvattiin :D

Saalistani Shibyan Tokyu Hands -kaupasta torstailta.

No niin, seuraava päivä koitti ja sain puhelimeni taas käyttöön :)

Minä kävin lauantaina shoppailemassa vaatteita Shibyan Forever 21 -kaupasta, mutta niistä en tähän hätään saa laitettua kuvia. Katsoo nyt, jos otan niistä kuvia silleen, että ne ovat päälläni.

Ostimme myös SUICA-kortit, koska Rail Passimme menee kohta vanhoiksi. Ne on julkiseen liikenteeseen. Korttiin ladataan rahaa ja sitä näytetään porteille, joista mennään rautatieasemille ja joista tullaan poiskin asemalta. Poistuessasi matkaan mennyt rahasumma poistuu kortista samalla kun näytät korttia koneelle.

En jaksanut rajata kuvaa :D Nuo ostettiin automaatista.

Nyt sunnuntaina tarkoituksemme oli mennä katsomaan menoa ja meininkiä Harajukussa, mutta ei siellä mitään erikoista tapahtunutkaan. Kaikki jutut väitti, että tapahtuu :/ Löysimme kuitenkin shrinen tai temppelin, en muista kumman Harajukusta. Minä heitin kolikon toivomusjuttuun (toivo, kumarra kahdesti, taputa kahdesti, kumarra) ja olin nolo :D Säädin myös toisenlaisessakin toivomusjutussa (ota vettä kauhaan ja kaada sitä vasempaan käteen ja sen jälkeen oikeaan (pesee siis tavallaan kädet sillä) ja sen jälkeen ota sitä vasenpaan käteen ja siitä suuhun sekä sylkäise se pois tai sitten kostuta sillä huulet. Vesi otettiin eri kohdasta kuin mihin se sylkäistiin :D Sen jälkeen otettiin kauhaan vettä ja valutettiin sitä niin, että se pesi kauhan varren) jossa myös olin tosi joukkoon kuulumaton :D

Siellä se pilkottaa.

Toinen tommonen iso portti puolessa välissä matkaa.

Tommosii oli ku käveltiin sinne shrineen/temppeliin.

Muutama olut-tynnyri. Kaikissa luki et missä ja milloin ja mitä, en lukenu yhyään :D Tääki oli matkan varrella.

Todennäköisesti noi oli katuvaloja. Hienoja oli :)

Pääsisäänkäynnillä poseeraamassa.

Jonna poseeraa.

Tämä oli se missä leikittiin veden kanssa ja toivottiin :D

Kotimatkalla tänään meidän oli tarkoitus mennä syömään sushia, mutta sinne oli toooosi pitkä jono. Ei siis mahtunut syömään. Päätimme sitten napata mäkistä ateriat mukaan (Jonna otti pelkän hampurilaisen) että saa maistaa japanilaista hampurilaista :D Se oli siis semmoinen, jollaisia ei myydä Suomessa. Oli ihan hyvää, vaikkakin kananmuna hampparin välissä ei ole ihan minun juttuni. Kävimme täällä Koenjissa myös yhdessä liikkeessä, joka myy vähän kaikkea mahdollista. Minä ostin sieltä pari Totoro juttua, Jonna ei ostanut mitään.

Samantyylinen korttisydeemi kuin Jonnan Kumamon. 

Totoro -eväsrasioita.

Olisin lisännyt tähän videoita, mutta kännykkäni ei suostu kertomaan minulle että mikä juttu minun oikein pitää ladata googlen android jutuista, niin en sitten lisää -.- Voi olla että joskus myöhemmin lisäillään niitä, jos hermot kestää tekniikkaa :D Tai ostan iPhonen, kun ne on täällä niin halpoja. 

Huomenna suuntana taas Kyoto, kun on Japan Rail Passin viimeinen voimassaolopäivä. 

Seuraava postaus ei ole näin pitkältä ajalta :D Ja taas suurin osa kuvista on järjestelmäkamerassa. 

Palaillaan! 
Terkuin, Anni



10 kommenttia:

  1. Jösses, tuolahan on valoisampaa yöllä ko päivällä XD Mäkkäripaita on maailman hienoin ja kilpikonnat söpöjää~ Jos tahdonkin sellaisen tuliaiseksi? :DDD
    Ps. Ettekä ees oo mitään läskejä <w<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkkäripaita oli hieno, mutta törkeen kallis :D melkeen 70e :O Musta tuntuu ettei mua katottais kauheen hyvällä jos hyppäisin tonne jorpakkoon saalistamaan kilpikonnia :D sitäpaitsi, ne suuri suiset karpit varmaa söis mut

      Poista
  2. Tätä blogia on mukava seurata, sillä suunnittelen itse Japanin matkaa viiden vuoden päähän. Olen jo henkisesti valmistautunut siihen, että japanissa painosta kuittaileminen on hyväksyttävää, mutta taitaa minulle silti vähän tukalat oltavat tulla :D Te kaksi kun olette reippaasti kapoisempia minuun verrattuna, enkä usko että löydän itse sieltä minkäänlaisia vaatteita. Kenkiä ehkä säkällä. No, jääpähän matkalaukkuun enemmän tilaa kankaille! Kyoto näyttää satumaiselta, se on se osa jota itse odotan eniten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, suosittelen ehdottomasti Japaniin matkustamista! Itse eniten olen stressannut kielimuuria, mutta aina pärjää osoittelemalla tai muulla elekielellä. Ja isommissa turistikohteissa osataan jonkin verran englantia.

      Minulla on norsujalka, 42, joten mikään näistä hienoista kengistä ei mahdu minulle :( Suurin koko mitä satunnaisesti löytyy on 39 (Jonnan koko, se onnekas). Mutta tosiaan, kengät täällä on ihania eli jos jalkaan mahtuu niin matkalaukun saa helposti täytettyä niillä jos ei vaatteita löydy :)

      Ja tosiaan, myynnissä on aika isoja vaatteita (toki pieniäkin löytyy jos ei Harajukun pikkukaupoissa pyöri) ja tuolla Forever 21 -kaupassa huomasin, että täällä numerot taitaa mennä niin, että esim suomen XL on täällä L jne. Ainakin niissä vaatteissa mitä kokeilin. Ja mitä nyt noita kuvia olen itsekkin katsellut, niin kamera syö pari kiloa pois :D

      Ja joo, Kyoto oli ihana. Kannattaa varata sille vähän pidempi aika kuin meidän parin päivän lyhyet vierailut, koska nähtävää on uskomattoman paljon :) Siellä ei tosin oltu ajateltu turisteja ihan niin paljon kuin täällä Tokiossa, koska aika vähän luki mitään englanniksi. Joitain suuntaviittoja ja karttoja oli, mutta aika satunnaisesti ja esim Toji temppelissä ei kylteissä lukenut mitään enkuksi, jos ei laske kieltokyltejä mukaan.

      Suosittelen pänttäämään katakanat ja hiraganat, ilman niitä täällä olisi aika hankalaa, ja opettelemaan japania sen verran että esim kassoilla ja ravintoloissa ei mene sormi suuhun henkilökunnan puhuessa pelkkää japania. Tämä kantapään kautta opittuna :)

      Poista
    2. Kiitoksia vinkeistä! Kielipuoli onkin matkaan mennessä hallussa, olen pari kuukautta hakannut päähäni tavumerkkejä (olen törkeän hidas oppimaan tällaisia, joten joudun tekemään töitä moninkertaisesti moneen muuhun verrattuna, mutta onneksi opin edes hitaasti) ja ajattelin siirtyä kanjeihin seuraavaksi. Olin jo tietoinen siitä, etteivät asiat englanniksi aina suju, joten on paras että osaa kieltä jonkin verran. Tarkoitus on olla reissussa ainakin kolme viikkoa, joten kerkeän onneksi viettää Kioton huudeilla hyvän tovin.
      Japanissa on kyllä niin hirveästi mahdollisuuksia, että oli vaikeaa päättää mitä kaikkea tahtoo kolmessa viikossa tehdä :D Fuji-Q Highland on kyllä ehdoton, kuin myös Nippori textile town ja Ghibli-museo. Toivotan hyvää matkanjatkoa!

      Poista
    3. Kanjeista, mitä itse tuolla nyt eniten pistin merkille, kaikkein fiksuimpia opetella olisi ainakin ruokaan liittyvät merkit. Ruoan tilaaminen helpottuis huomattavasti ja ymmärtäisi ehkä jopa että mitä ruokaa on aikeissa syödä :D Itse ainakin aion päntätä ruokaan liittyviä kanjeja oikein urakalla seuraavaa reissua varten :D

      Nekotalosta meidän alakerran naapurimme olivat tuolla Fuji-Q:ssa käymässä ja kehuivat sitä tosi paljon. Me emme enää viimeisellä viikolla viitsineet sinne mennä, kun oli mukamas vielä niin hirveästi tehtävää ja nähtävä, mutta olisi kyllä ollut kiva itsekin siellä käydä. Seuraavalla kerralla sitten ;)

      Ja Chibli-museossa olisin myös tahtonut käydä, mutta sinne pitää liput varata hyvissä ajoin eikä Jonnaa erityisemmin Chiblin jutut kiinnosta, niin en viitsinyt sitä sinne väkisin raahata. Ja tosiaan, liput olisi pitänyt varata kuulemma hyvissä ajoin, todennäköisesti jo Suomessa ennen matkaa.

      Pakko mennä käymään Japanissa vielä uudestaan, jäi sen verran kuitenkin juttuja ja paikkoja näkemättä :)

      Poista
  3. Toi "umeshu" ei muuten ole umeshua vaan shochua ;) http://fi.wikipedia.org/wiki/Sh%C5%8Dch%C5%AB
    Umeshua myydään muuten usein sellasissa maitotölkeissä, se helpottaa tunnistamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, vähän mietittiinkin että onko mutta päätettiin sitten että on :D Mukaan Suomeen olemmekin ostaneet semmoiset "maitotölkit" kun semmoisia meille suositeltiin :)

      Poista
    2. Kun tuosta lasipullosta siis hienosti bongasin sanan "ume" niin päätin sen silloin olevan sitä :D

      Poista