torstai 24. huhtikuuta 2014

Suomessa taas

Pahoittelen, että kirjoittamiseen on taas jälleen kerran mennyt liian kauan aikaa. 

Tosiaan, palasimme maanantaina Suomeen, tänne kylmyyteen :D Vaikka mittari ei niin montaa astetta vähempää näytä kuin Japanissa, niin on täällä silti jostain syystä huomattavasti kylpempää. Ehkä se johtuu ilmankosteudesta tai jostain, paha sanoa :D

Viimeiset päivät Tokiossa oli aika haikeita, millään ei olisi halunnut lähteä vielä pois. Kävimme syömässä vielä erilaisia ruokia, mihin olimme tykästyneet matkamme aikana. Ja ostimme monia erilaisia juomia, joita emme millään olisi halunneet jättää taaksemme Japaniin. Minun oli ihan pakko taiteilla mnatkakamoihini mukaan kaksi pulloa sitä persikkavettä, mitä olen täällä aiemminkin hehkuttanut :D Olisin ottanut enemmänkin, mutta ei millään olisi jaksanut kantaa.

Lauantaina me kävimme tosiaan vielä Harajukussa ja Shibuyassa ostelemassa tuliaisia (joiden hankkimisen olin jättänyt hiukan viimetinkaan) ja sunnuntaina oleskelimmekin ihan Koenjissa. Harajukussa ensimmäiseksi suuntasimme kulkumme siihen samaiseen temppeliin, missä olimme ohimennen  käyneet aiemminkin. Jonna halusi ostaa jotain sälää kaupasta, joka oli matkanvarrella temppelille (vai shrineen, en muista :D). Temppelillä (sovitaan nyt että se on temppeli) taisi olla juuri menossa hääseremonia, siltä se ainakin näytti. Kuvia siitä oli väentungoksen vuoksi hiukan hankala ottaa.


Ostin myös puisen laatan, mihin pystyi kirjoittamaan toiveensa ja ripustamaan sen puun ympärille muiden toiveiden joukkoon.

Tuo väärinpäin oleva laatta tuolla vasemmassa yläkulmassa on se minun. Käänsin sen kyllä oikein päin kuvaamisen jälkeen :)
Tuossa näkee vähän enemmän sitä, minkä kokoinen laatta juttu oli kyseessä. Ja jos onnistuu zoomaamaan, niin tuossa kyltissä lukee englanniksi vähän tietoa. Tuossa näkyy noin puolitoista seinää, laattoja oli siis aika paljon. Tämä kuva on otettu aiemmalla vierailullamme tuolla alueella, emme muistaneet ottaa kuvaa koko jutusta myöhemmällä kerralla.

Jonna kuvaili kun minä säädin :D Tuossa oli yleensä aika paljon porukkaa, en ymmärrä miten saimme taas noin aution kuvan mursusta. Kuva otettu silloin aiemmalla visiitillämme, mutta nappasin sen tähän nyt järjestelmäkamerasta, kun tein tuon uudestaan silloin toisellakin kerralla.

Taas kuva Takeshita Streetin sisäänkäynnistä Harajukussa.


Tuolta ostin itselleni hupparin ja tuliaisen siskontytölle. Tarkoitus oli ottaa useammasta liikkeestä kuva, mutta kappas vain, me unohdimme :D

Tuo on se ramen -paikka Shibuyassa, missä kävimme useampaan otteeseen syömässä. Vasemmalla näkyy ne automaatit, joista ruoka ostettiin. Kuvanlaatu on huono, pahoittelen.

Sunnuntaina tosiaan kävimme Koenjissa ostamassa vielä pari tuliaista (myös itselleni :D) kuten sakea ja umeshua.

Olisi pitänyt ostaa, en ymmärrä miksi jätin ostamatta :D Koenjissa siinä samassa kaupassa, mistä ostin sen Totoro-eväsrasiasetin.


Jouduimme ostamaan lisämatkatavaran paluulennolle, sillä meillä oli liikaa tavaraa :D Kaikki olisi mahtunut laukkuihimme (paitsi sitten kun ostin vähän lisää tavaraa), mutta painoa olisi tullut liikaa. Ostimme sen netin kautta, joten hinnaksi tuli 50e.

Vasemmalla minun matkalaukkuni (22,6kg), minun käsimatkatavarani (7,8kg), keskellä lisämatkatavara (10kg) sitten Jonnan matkalaukku (22,6kg) ja Jonnan käsimatkatavara (n. 7kg).  Noiden lisäksi meillä oli pienet käsilaukut, minun näkyy tuossa matkalaukkuni edessä. Olin ostanut tuon lisämatkatavaraksi päätyneen urheilukassin itselleni aiemmin, se kun maksoi vain 1000jeniä, eli noin 7 euroa ja minulla ei semmoista täällä Suomessa ollut. Tuon Jonnan käsimatkatavaraksi päätyneen repun ostin myös 1000 jenillä, ja se meni isälleni tuliaiseksi.

Maanantaina tosiaan oli aika suunnata kulkunsa kohti Naritaa. Kävelimme Nekotalolta Koenjin rautatieasemalle laukkujemme kanssa ja otimme sieltä taksin Shinjukun rautatieasemalle, mistä Narita Expressimme lähti klo 7:06 ja oli perillä Naritassa 8:34. Naritassa sitten suuntasimme lähtöselvitykseen, kun emme olleet saaneet Finnairilta tekstiviestejä, joita näyttämällä olisimme voineet vain kiertää lähtöselvityksen. Emme jostain syystä tehneet niitä netissä, se olisi kai ollut liian fiksua. 


Minä matkatavaroideni kanssa. Jonna näytti mielestään kamalalta kuvissa, siksi siis vain minusta kuva :D Ei sillä, että minäkään mitenkään kovin fiksulta näyttäisin, olin kuitenkin herännyt jo puoli viiden aikaan aamulla enkä jaksanut laittautua mitenkään kummoisesti. Päälläni on muuten hame, jonka ostin (yllätys yllätys) Forever 21:stä. Tosiaankaan ei ollut niin kylmä, että olisi takkia kaivannut, mutta kun matkatavarat oli jo punnitu yms, niin ei jaksanut alkaa enää säätämään sen suhteen, että olisi vielä takitkin tunkenut johonkin laukkuun. Ne kun eivät lisämatkatavaraan mahtuneet laukun pienen koon vuoksi. Ja luojan kiitos noista vaunuista, ihanan kevyet oli työntää.

Lähtöselvityksessä kävi sitten ilmi, että lisämatkatavaraamme ei oltukkaan jostain syystä hyväksytty, vaikka olimmekin saaneet kuitiksi sopivan sähköpostin. Sähköposteja olisi kuulemma pitänyt tulla kaksi. Seisoimme tunnin lähtöselvityksessä, kun he yrittivät selvittä että mistä ihmeestä oli kysymys. Lopulta jouduimme maksamaan 75e, kun mikään konsti ei enää toiminut sen suhteen, että olisimme saaneet lisämatkatavaran 50e:n hinnalla. Emmekä viitsineet laukkua hylätäkkään.

Tuo D25 me sitten Jonnan kanssa jumautettiin :D Tai sen vasemmalla puolella oleva tiski, en nyt ole ihan varma.

Koska lähtöselvityksessä kesti niin kauan, emme pystyneet jäämään katselemaan josko lentokentältä olisi löytynyt jostain kivaa pientä, mitä olisi voinut loppurahoilla ostaa. Jouduimme kävelemään suoraan koneeseen, jossa sitten istuimmekin samoilla paikoilla kuin Japaniin mennessäkin.

Lentokoneen omat suuret ja mahtavat näytöt jokaiselle matkustajalle. Jos halusi, siitä näki koko ajan tietoja siitä kuinka paljon matkaa on jäljellä, kuin korkealla/kovaa/mihin suuntaan/yms lennämme, kuinka kylmä ulkona on ja kuinka paljon kello missäkin on juuri sillä hetkellä. Sen lisäksi siitä pystyi katsomaan sarjoja ja elokuvia, pelaamaan ja vähän kaikkea mahdollista :D Minä katsoin paluulennolla neljä elokuvaa: The Secret Life of Walter Mitty, Where the Wild Things Are, Dark Shadows ja Gravity. Jonna katsoi Hunger Gamesin kakkososan, X Menin ykkösosan, Ender's Gamen ja Percy Jackson: Sea of Monsters -leffan. Leffavalikoima ei ollut mikään päätähuimaava :D
Täällä koto-Suomessa kaikkein eniten hämmentää se, että jopa ymmärtää kaiken mitä sinulle puhutaan ja osaat vastata sinulta kysyttyisin kysymyksiin muutenkin kuin "sumimasen, wakarimasen" :D Ei vaan, kyllä me ainakin kolmannella viikolla ymmärsimme jo suht' hyvin mitä meiltä kysyttiin ja mitä meille kauppojen ja ravintoloiden tiskeillä esimerkiksi puhuttiin. Ja olihan se kiva pitkästä aikaa nähdä tuttuja ja omat lemmikkieläimet :) Toinen kissani Jedi on seurannut minua kuin hai laivaa koko tämän ajan ja nukkuu koko ajan aivan minussa kiinni kuin pelkäisi, että lähden taas enkä kolmeen viikkoon palaa :D

Ehdottomasti aion mennä Japaniin vielä uudestaan! Huippua olisi, jos sinne pääsisi jo heti ensivuonna takaisin, mutta täytyy vähän katsoa mitä rahatilanne sanoo, minä kun olen tällä hetkellä työtön luuseri :D

Tällä kertaa ei mitään muuta, myöhemmin lisäilen varmaan kuvia kaikista juomista ja ruoista, mitä me automaateista ja kaupoista ostimme, ja joista muistimme kuvat ottaa. Saatan jopa, jos jaksan, arvostella ne kaikki sen mukaan, mitä mieltä niistä itse olin. Ja jos saisi aikaiseksi, niin voisin ottaa kuvat niistä vaatteista, mitä Japanista itselleni ostin. Ja ehkä lisään vielä jonkin kuvapäivityksen niin, että laitan siihen kuvia, joita järjestelmäkameralla otimme. Saa nähdä ;)

Sitä odotellessa! 

Terkuin, 
Anni.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti saatte sitten takasin sen 50€ mitä mitä toimimattomasta lisätavarajutusta maksoitte <___< Ei mikään pieni summa kuitenkaan, tavaroista, joista ootte jo kaupoissa maksaneet... melkeen ku olis tullimaksun kohteeksi joutunut <w<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se summa ei kai ollut mennyt tililtä ollenkaan. Eli siis kuitti tuli, mutta mitään ei tavallaan oltu maksettu. Ei ainakaan ole rahat lähteleet vielä tililtä. Hiukan kyllä ärsytti, mutta ainakin ne japanilaiset tekivät kaikkensa että me oltais saatu se sillä 50e:llä Suomeen :D Suomi/Finnair ei suostunu niihin juttuihin mitä ne ehdotti. Koska ne siis soitti vähän joka paikkaan, mikä oli aika noloakin xD

      Poista