lauantai 5. huhtikuuta 2014

Keisarillinen palatsi ja kirsikankukkia

Nyt ollaan kyllä viime päivien aikana kävelty enemmän kuin yleensä kävelee vuoden aikana. :D Junillakin kuljemme jo melkein ongelmitta ja rautatieasemilla osaa jo suunnistaa oikeille raiteille.

Kävimme Shinjukussa synkkänä ja
 sateisena päivänä

Ne jotka väittävät että kadulla seisovat mainoksen jakajat eivät pysäytä turisteja, ovat väärässä. Olemme tässä parin päivän aikana saaneet useamman nenäliinapaketin ja kaiken huipuksi meidät pysäytti nuorempi mies joka kysyi meiltä puhummeko japania. Kohteliaina vastasimme että vähän ja siitä se sitten lähtikin. Kuuntelimme varmaan ainakin 15 minuuttia selitystä (sateessa) uudesta kampaamosta joka oli avattu ja josta nyt sai hiustenleikkuun halvalla. Selitys oli osittain japaniksi ja osittain englanniksi, joka aiheutti hieman sekaannusta kun hän kysyi japaniksi tulemmeko sinne tänään ja Anni sitten siinä vastasi vain että "yes, yes". Hetken takeltelun jälkeen kuitenkin saimme tilanteen selvitettyä ja lupasimme soittaa ja varata ajan jos päätämmekin että hiuksemme kaipaavat muutosta. ;)

Suojauduimme sateelta :)

Ensimmäinen käyntimme Tokiossa oli ikävä kyllä sateinen, mutta pidimme siitä välittömästi enemmän kuin Shinjukusta. Kadut olivat leveämpiä ja selkeämpiä, jonka ansiosta uskaltauduimme seikkailemaan enemmän pelkäämättä että eksymme aivan täysin. (Olimme siis rikkaitten alueella :P)


Nyt olemme myös muistaneet kuvata hieman enemmän kännykällä jotta saamme kuvia näytille tänne blogiin. :)

Rullaportaatkin pääsivät kuvaan :D
Kaunis poseeraus :P


Uusi päivä koitti ja päätimme lähteä Tokioon klo 13 alkavalle ilmaiselle turistikierrokselle Keisarillisen palatsin puutarhaan. Ilma näytti ensin huolestuttavan sateiselta, mutta lyhyen sadekuuron jälkeen saimme nauttia koko päivän auringosta.  :)


Kierroksella sai mukavasti tietoa japanin historiasta, ninjoista, samuraista ja paljon muustakin. Oppaat olivat todella mukavia ja tarjoutuivat aina välillä ottamaan kuvia meistä. :)


Paikalla oli tavallista enemmän ihmisiä, koska joku yleensä suljettu alue oli avoinna jostain meille epäselväksi jääneestä syystä. Asia kyllä selitettiin, mutta itse seisoin sillä hetkellä sen verran kaukana että puolet selityksestä meni minulta ohi. :D


Yllä olevassa kuvassa Anni poseerasi kameralle ennen kuin astuimme palatsin puutarhaan. :)


Jo sisäänkäynti oli hyvin vaikuttava ja kuten kuvastakin näkyy, ihmisiä oli paikalla hyvin paljon.

Fujimi-yagura

Otimme ryhmän kanssa yhteiskuvia kirsikkapuiden luona ja Iris gardenin (en tiedä mikä se on suomeksi :D) luona, jossa tuli myös nähtyä karppeja. :)


Kierroksen jälkeen lähdimme takaisin rautatieasemalle josta jatkoimme matkaamme Uenon puistoon ihastelemaan kirsikankukkia. :)

Funeral monument to the Shogitai

Sielläkin oli (yllätys yllätys) väkeä niin paljon että hyvä kun edes pääsi eteenpäin liikkumaan. Puisto oli kieltämättä kaunis, mutta itse olisin kyllä nauttinut käynnistä enemmän jos olisi saanut kävellä puistossa kaikessa rauhassa. :)


Parhaani yritin saada edes jonkinlaisen kuvan kirsikkapuu käytävästä, mutta kännykällä ei oikein saanut otettua kuvaa joka olisi tuolle näkymälle tehnyt kunniaa. :)


Tällainen patsas sieltä Uenon puistosta löytyi, mutta koska emme löytäneet englannin kielistä tekstiä mistään, on patsaan tarkoitus meille mysteeri. :D


Loppukevennykseksi vielä kuva laskevasta auringosta Tokiossa ja näissä merkeissä päätänkin tämän blogikirjoituksen tältä kertaa.

Jonna kiittää ja kuittaa ;)

1 kommentti:

  1. Onpa hyviä kuvia! Ja olette uskaltautuneet keisarillisia kirsikoita katsomaan sinä päivänä jolloin siellä oli enemmän vieraita kuin keisarillisissa häissä 21 vuotta sitten!

    VastaaPoista